חדשותהופכים את זכויות האדם למציאות עולמית

סיור עובר 84,000 קילומטרים בתשע ארצות כדי להעלות את המודעות לזכויות האדם

המייסדת של 'נוער למען זכויות האדם הבינלאומי' היא מרי שאטלוורת', שמצולמת כאן בדרום-אפריקה, שם היא העבירה סמינרים חינוכיים אינטראקטיביים בכמה בתי-ספר, ואז יצאה עם קבוצתה לסיור חינוכי עולמי בשמונה מדינות נוספות.

הסיור החינוכי ה-16 של 'נוער למען זכויות האדם הבינלאומי' מבקר בתשע ארצות כדי לתת הסברה לילדי בית-ספר, לבנות שותפויות ולקדם את החינוך לזכויות אדם אוניברסליות.

הסיור החינוכי ה-16 של YHRI ב-2019 היה מסע בתשע ארצות על פני 85,144 קילומטרים דרך דרום-אפריקה, אנגולה, אתיופיה, שווייץ, טייוואן, יפן, מקסיקו, ארה"ב ונפאל.

הוא התחיל בדרום-אפריקה, שם המלך תומס אדגר בראון מממלכת קויסן (Khoisan) הלאומית קידם את פני הקבוצה. פרופסורים מהאוניברסיטה, מנהיגים דתיים, אנשי אכיפת החוק, ארגונים לא ממשלתיים והקהילה התכנסו לשתי ועידות על חינוך לזכויות האדם. ואז הועברו סדנאות בבתי-ספר באלכסנדריה ובסווטו.

באנגולה, נערכה ועידה ובתי-ספר יסודיים ותיכוניים השתתפו בסדנאות אינטראקטיביות. תלמידי אומנויות הלחימה הציגו את המיומנויות שלהם ואז למדו על ה-UDHR. מבצע התרמת דם עבור בית-החולים הקהילתי בלואנדה הסתכם ב-47 ליטרים של דם מציל חיים.

באתיופיה, הסיור נפגש עם פקידים בכירים של האיחוד האפריקאי על תפקידו של החינוך לזכויות האדם בפיתוח אסטרטגיות לשלום. הקבוצה גם נפגשה עם הקונסורציום למען חינוך לשלום ונתנה הרצאות לציבור שנערכו בשלושה קולג'ים ובאולם הארכיון והספרייה הלאומיים.

בסך הכול, הסיור החינוכי ה-16 של YHRI הגיע ישירות לאלפי אנשים, והמדיה קידמה במקביל את המסר של חינוך לזכויות האדם למיליונים נוספים.

במטה האו״ם בג׳נבה, שווייץ, הסיור ערך חגיגה למען היום הבינלאומי לביטול אפליה גזעית. היו גם נאומים ממנהיגים דתיים ומארגונים כגון המוסד לפלנטה מאוחדת והפורום של אוסטינוב להעלאת מודעות בנושא דעות קדומות.

בטוקיו, יפן, נערך אירוע שהתמקד במניעת בריונות והפגיש דוברים מ-'מכון המחקר הבינלאומי לשלום' היוקרתי ומה-Friends of the United Nations Asia-Pacific. ועידה שנייה התמקדה בסוגיה של סחר בבני אדם מנקודת מבט עולמית.

בסך הכול, הסיור החינוכי ה-16 של YHRI הגיע ישירות לאלפי אנשים, והמדיה קידמה במקביל את המסר של חינוך לזכויות האדם למיליונים נוספים.



עובדות

בוא נדבר על גיוון

גיוון הוא ברכה. בוא נראה את הסטטיסטיקות על כמה מהערים המגוונות ביותר בעולם.

שנייה

בגודלה

בין אוכלוסיות המהגרים בעולם (אחרי ניו-יורק) נמצאת בלונדון, שכונתה הבירה התרבותית של העולם

800

שפות

מדוברות בניו-יורק, מה שהופך אותה לעיר המגוונת ביותר בעולם מבחינה לשונית

80%

מהתושבים

של העיר דובאי הם ילידים זרים

4

שפות

בסינגפור הן שפות רשמיות עקב הגיוון של תושבי העיר

177

לאומים

קיימים באמסטרדם, אחת הערים המגוונות ביותר בעולם



איך אתה יכול לעזור

הצטרף לתנועה הבינלאומית לזכויות האדם בכך שתהפוך לחבר ב-'מאוחדים למען זכויות האדם'. UHR מסייע לאינדיבידואלים, למחנכים, לארגונים ולגופים ממשלתיים בכל רחבי העולם להגביר את המודעות ל-׳הכרזה לכל באי עולם בדבר זכויות האדם׳.

הורד
הורד