חדשותהופכים את זכויות האדם למציאות עולמית

הענקית של אפריקה הופכת לענקית של זכויות אדם

פסקל נוואגה (מימין, בטי שירט של YHR) הפך זאת לשליחותו להגיע לצעירים של ניגריה עם זכויות האדם כדי להעניק להם עתיד טוב יותר.

עבור פסקל נוואגה, המטרה החשובה ביותר היא להגיע לילדי ניגריה עם זכויות האדם כדי לשנות את עתיד המדינה.

ניגריה, המדינה המאוכלסת ביותר באפריקה, נקראת באופן הולם "הענקית של אפריקה". אבל פירושה של אוכלוסייה גדולה יכולה להיות בעיות גדולות, כולל סחר בבני אדם, להיות מדורגת במקום ה-8 בתור המדינה הגרועה ביותר בעולם, וכאשר 67 אחוז מהאוכלוסייה חיים בעוני.

כדי לשנות זאת, הנציג של 'נוער למען זכויות האדם' (YHR) ניגריה פסקל צ'וקוובוקה נוואגה מעביר חינוך בנושא זכויות האדם מאז 2012. "חסר לנו ידע על זכויות האדם", הוא אומר, "אז אני מנסה לקדם את הרעיון שאנשים צריכים להבין שהזכויות שלנו צריכות להיות מובנות ומיושמות, אם אנחנו רוצים שלום, התפתחות ואז אהבה בחברה שלנו".

לגבי מה שעורר בו השראה, הוא אומר: "גדלתי באווירה שבה חלק מהילדים סובלים מהתעללות. הילדים האלה יעבדו, וימשיכו לעבוד, לעבוד, לעבוד. מבחינתם זה היה כמו עבדות. היתה אפליה מאוד גדולה, אז גדלתי עם הזיכרונות האלה, וניסיתי להגן על ילדים".

נוואגה מצא את YHR בזמן שהוא המשיך בלימודי החינוך שלו בגאנה, שם הוא ראה את תשדירי השירות של YHR בטלוויזיה. הוא מיד הזמין את הסט הראשון של חומרי YHR. כאשר הוא חזר למולדתו אנוגו, בניגריה, הוא הקים את סניף YHR ניגריה והתחיל לעבוד בחצר האחורית שלו בשוק אבאקפה נייק, שם הוא ראה עבודת ילדים. "יש לנו כאן הרבה ילדים שמוכרים מים כדי לשרוד, שעוזרים להוריהם בדרך זו או אחרת. הזכויות שלהם מופרות כי אם ילד אמור להיות בבית-ספר, ובמקום ללמוד בבית-הספר הוא מוכר בשוק, זה אומר שאתה מפר את זכותו לחינוך. לכן הסתובבתי וחילקתי את החוברות", הוא אומר. נוואגה דיבר עם הורים וילדים, ועכשיו רבים מהילדים האלה לומדים בבית-ספר.

נוואגה גם עובד בבתי יתומים ומביא אוכל, מים ובגדים ליתומים. "הכוונה היא שהיתומים לא ירגישו שונים מילדים אחרים שיש להם הורים. זאת צדקה בפעולה; אלה זכויות האדם בפעולה".

ביחד עם חבריו, הוא יצר קשר עם בתי-ספר. "בתי-הספר הם המקום שבו אנחנו יכולים לפגוש את הילדים. כי כשאתה תופס אותם בבתי-ספר, הם בהחלט יכולים להטמיע את כל הידע. התחלתי עם בתי-ספר פרטיים. אבל אז רציתי לעבוד עם בתי-ספר ממשלתיים. גיליתי שבבתי-הספר הממשלתיים הם לא יכלו להרשות לי לדבר עם הילדים. היינו צריכים אישור מהממשלה".

"הדבר החביב עליי בתוכנית הוא שאני פוגש ילדים. זה הדבר שמסב לי את ההנאה הגדולה ביותר. לדבר איתם, לגרום להם לחייך, לצחוק, להרצות להם ולנסות לגרום להם להפוך להיות אחראיים".

נוואגה השתתף בפגישה אחרי פגישה כדי לקבל את האישור, אבל באופן קבוע נדחה על-ידי עובדי ציבור שפחדו לפתוח את עיניהם של הילדים לזכויותיהם. אבל אחרי שישה חודשים של התמדה, הוא השיג את האישור שהוא נזקק לו, שפתח את הדלת ללימוד צעירים ומורים בכל הרמות של מערכת בתי-הספר. באמצעות התוכנית הזאת, נוואגה והצוות שלו הגיעו ליותר מ-26,000 ילדים ב-62 בתי-ספר.

והוא לא מאט את הקצב. יש לו עכשיו חמישה סניפים ברחבי ניגריה והוא גם מעביר את התוכנית בגאנה. "הדבר החביב עליי בתוכנית הוא שאני פוגש ילדים. זה הדבר שמסב לי את ההנאה הגדולה ביותר. לדבר איתם, לגרום להם לחייך, לצחוק, להרצות להם ולנסות לגרום להם להפוך להיות אחראיים".

למד עוד על עבודתו של פסקל נוואגה דרך צפייה בסרט התיעודי בערוץ של Scientology בכתובת Scientology.tv/Pascal-Nwoga.



אתה יכול לעזור

הצטרף לתנועת זכויות האדם הבינלאומית בכך שתהפוך לחבר ב-'מאוחדים למען זכויות האדם' (UHR).‏ UHR מסייע ליחידים, למחנכים, לארגונים ולגופים ממשלתיים בכל רחבי העולם להגביר את המודעות ל-׳הכרזה לכל באי עולם בדבר זכויות האדם׳.

הורד
הורד