חדשותהופכים את זכויות האדם למציאות עולמית

משנים את גואטמלה: מארץ של אלימות למדינה שמבוססת על זכויות האדם

סינתיה מריה גוארה מצאה את 'נוער למען זכויות האדם' בזמן שהיא עבדה במשרד נציב תלונות הציבור בנושא זכויות האדם של גואטמלה, ועכשיו היא הדירקטור של YHR גואטמלה.

סינתיה מריה גוארה הבחינה שהמדינה שלה גואטמלה היתה אומה של אלימות. היא החליטה לעבוד בשיתוף פעולה עם 'נוער למען זכויות האדם' ולהפוך את הקערה על פיה.

הכול התחיל כאשר סינתיה מריה גוארה, שהיתה אז דירקטור הקידום והחינוך במשרד נציב תלונות הציבור בנושא זכויות האדם, חיפשה פתרון לסוגיות של זכויות האדם שהמדינה שלה סבלה מהן. בין ההפרות היו אלימות וסחיטה מצד ארגונים פליליים, פגיעה בעיתונאים ובאנשים שמגנים על זכויות האדם, אפליה נגד אוכלוסיית הילידים והתעללות בנשים.

"האלימות נמצאת בכל מקום. נראה שזאת הדרך לפתור כאן כל דבר", מציינת גוארה. "ברגע שהתחלתי לעבוד עם נציב תלונות הציבור בנושא זכויות האדם, ראיתי שחינוך לזכויות האדם הוא זכות בפני עצמה".

היא גילתה את ׳נוער למען זכויות האדם הבינלאומי' (YHRI) כאשר נציב תלונות הציבור נתן לה את החוברת 'מהן זכויות האדם?' לבדיקה, מה שהוביל לשיתוף פעולה בין משרד נציב תלונות הציבור ל-YHRI. גוארה ומדריכים מטעם YHRI לימדו מחנכים בתוכנית של 80 שעות שעסקה בחומרים של 'נוער למען זכויות האדם' ובחלקים שהותאמו במיוחד עבורם על זכויות של ילידים, זכויות נשים ונושאים דומים. הם הכשירו כ-400 איש, שלאחר מכן הכשירו אחרים. שיתוף פעולה עם האוניברסיטה הוביל ל-1,300 מורים נוספים שקיבלו הכשרה.

אחרי שהיא סיימה את תקופת הזמן שלה במשרד נציב תלונות הציבור, גוארה לא יכלה פשוט להפוך דף ולעזוב. היא הפכה לדירקטור של YHR גואטמלה. "לא התחשק לי לחזור לעסק הפרטי שלי. רציתי להמשיך במשימה שלי לבסס תרבות של זכויות האדם בגואטמלה", היא אמרה. "ככל שנוכל לגרום ליותר אנשים להבין מהן זכויות האדם, כך יהיו לנו יותר הזדמנויות לבסס את התרבות הזאת, לא תרבות של אפליה, לא תרבות של ניצול כוח לרעה, לא תרבות של שחיתות".

YHRI אומצה על-ידי הוועד הכללי ללימוד זכויות האדם באוניברסיטת סן-קרלוס – האוניברסיטה הציבורית הלאומית היחידה בגואטמלה. הדיקן של האוניברסיטה שיש בה 153,000 סטודנטים הכריז ש-2018 תהיה שנה של חינוך לזכויות האדם. גוארה אמרה על התוכניות שלה "אנחנו רוצים להשתמש בהזדמנות הזאת ולגרום להרבה אנשים לעשות את הקורס אונליין. אנחנו רוצים שסטודנטים מגואטמלה יצטרפו אלינו כמתנדבים וגם יהיו נציגים בוועידת הפסגה בניו-יורק". גוארה, שכבר הגיעה ליותר מ-30,000 עם חינוך בנושא זכויות האדם, נחושה לראות את התגשמות החלומות שלה עבור גואטמלה. "מבחינתי חינוך הוא כמו שנלסון מנדלה אמר 'הנשק העוצמתי ביותר שאתה יכול להשתמש בו כדי לשנות את העולם'."



נוקטים פעולה
הצטרף אלינו באו"ם

הצטרף לצעירים מכל העולם בוועידת הפסגה הבינלאומית בנושא זכויות האדם 2018.

כל שנה מאז 2004 הפגשנו בין נוער ומבוגרים מכל רחבי העולם עבור ועידת הפסגה הבינלאומית שלנו של זכויות האדם. השנה זה לא שונה ואתה מוזמן!

ועידת הפסגה הזאת, שתתקיים בסוף חודש יוני במטה הראשי של האו"ם בניו-יורק, מבטיחה להיות שונה מכל האחרות, עם צעירים מכל רחבי העולם שמשתתפים בתור נציגים צעירים ושגרירים צעירים, וגם דוברים מובילים מהממשלה ומארגונים לא ממשלתיים שיחלקו את הידע וההכוונה שלהם בתחום החינוך לזכויות האדם.

אנשים מכל תחומי החיים מוזמנים להשתתף ולתרום לקידום של חינוך לזכויות האדם. אנשים בגיל 18 עד 29 יכולים להגיש בקשה להיות נציגים צעירים ולייצג את המדינה שלהם בוועידת הפסגה הזאת.



שקם את זכויות האדם

הצטרף לתנועה הבינלאומית לזכויות האדם בכך שתהפוך לחבר ב-'מאוחדים למען זכויות האדם' (UHR).‏ UHR מסייע לאינדיבידואלים, למחנכים, לארגונים ולגופים ממשלתיים בכל רחבי העולם להגביר את המודעות ל-׳הכרזה לכל באי עולם בדבר זכויות האדם׳.

הורד
הורד